www.lygneshults.se - tysk jaktterrier - www.lygneshults.se - tysk jaktterrier - www.lygneshults.se - tysk jaktterrier - www.lygneshults.se


 Hem
 Nyheter
 Rasen
 Att söka valp
 Avelsfilosofi
 Våra hundar
 Valpar
 Kontakt/om oss
 Viltfoder
 Övrigt
 Gästbok
 

Besökare just nu: 3
Sidvisningar: 308847
Unika besök: 218452

 


 Kontakt/om oss:St. Lygneshult 4 en höstdag dag, 2012

Vi som driver Lygneshults kennel heter Pär och Susanne Nordahl. Vi bor på gården St. Lygneshult 4 mitt på det Småländska höglandet. Ända sedan sexårsåldern har jakten och viltet varit ett av mina största intressen med framförallt fokus på klövviltsjakten. Under min uppväxt har hundarna varit en del av familjen, med rådjursjakt i blodet var familjens hundar strävhårigataxar. Efter att rådjurstammarna blivit allt glesare och rådjursexplosionen avmattats mot slutet av 90-talet och vildsvinsetableringarna i mitt närområde blivit allt vanligare ökade mitt intresse för rasen Tysk jaktterrier. Då man med en hund kunde spåra och jaga allt klövvilt var valet självklart. En viktig del i valet av ras var att samtidigt kunna jaga som kortdrivare samt fungera som en komplett eftersökshund på klövvilt och då inte minst vildsvin eftersom mycket av jakten då bedrevs vid åtel.
Eftersom vildsvinsstammen ökade sökte jag hundar som valde vildsvin före annat klövvilt i såtarna, dessutom måste hundarna jaga självständigt och med passion på vildsvin och älg, och då var mitt val ännu självklarare. Efter att antal hundar och insikt i rasen så har jag nu skapat min uppfattning och avelsfilosofi om hur mina hundar skall arbeta för att passa mitt jakt sätt.


Kia under en jaktdag i november, 2008


Jakt med duktiga Tysk jaktterrier är något av det bästa jag vet i jaktliga sammanhang, med drev så länge det finns hårvilt i såten. Med jakter där allt från älg till hare är skjutbart. Detta brukar oftast resultera i händelserika och spännnade jakter med många skottchanser. Denna oförutsägbarhet lockar mig med allt från klingande rådjursdrev till fullkontakt med vildsvin i samma såt.

Som seriös uppfödare ser jag det som självklart att vara aktiv i den egna rasklubben för att främja rasen med dess utveckling och egenskaper
.


Vildsvin skjutet för Kia efter ca 60 min bra arbete, 2009
 

Kontakt:

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig. Jag svarar gärna på dina frågor.
 

 

Tel: 0383-172 27
Mob: 070-276 88 06
Mail: nordahl.par@gmail.com
 
 
 
 

 
Kia 8 månader med sitt rådjur efter ca 30 min drev, 2008


Zeb efter eftersök på en småländsk augustibock, 2007
 

 

 
Lygneshults kennel, St. Lygneshult 4, 574 95 BJÖRKÖBY
Tel. 0383-172 27, Mob. 070-276 88 06, E-post: nordahl.par@gmail.com
© Lygneshults kennel